Hoe snel geeft SEO mij resultaat?

Onder SEO Conversie optimalisatie

Als bedrijf vraag je je misschien af ‘Hoe snel geeft SEO mij resultaat?’ Als je veel tijd hebt geïnvesteerd in het optimaliseren van je website voor zoekmachines, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk veranderingen zien in jouw posities op Google. Het liefst had je gisteren al bovenaan de pagina gestaan, met helaas werkt het niet zo. Zelfs als je alles hebt aangepast aan je website duurt het nog even voordat Google je website weer gecrawled heeft. Daarnaast kunnen er ook nog andere factoren een rol hebben. We zullen je een zo goed mogelijk antwoord geven op de vraag: ‘Hoe snel geeft SEO mij resultaat?’.

Hoe geeft SEO mij resultaat?

Voordat Google jouw ranking kan verbeteren zijn er een aantal zaken waaraan we moeten werken.

  • Eerst maak je een zoektermanalyse om de meest interessante zoektermen te vinden
  • Vervolgens verwerk je de zoektermen op de website. 
  • Daarna moet er een technisch SEO-plan gemaakt worden om ervoor te zorgen dat de website ook echt functioneert zoals Google wenst dat het doet.  

En zelfs als alles is aangepast en verbeterd, kan het nog een paar weken of maanden duren voordat je echt op de eerste pagina van google belandt en je kunt profiteren van de SEO-resultaten.  

Belang van een concurrentieanalyse

Net zoals in al het andere in de businesswereld heeft jouw concurrent ook invloed op jouw plek in Google. Hoe veel jij ook gedaan hebt aan het behalen van een hogere positie, als jouw concurrent hetzelfde heeft gedaan en meer autoriteit heeft door er bijvoorbeeld langer mee bezig te zijn, is het erg lastig om hoger te komen. Je kunt hiervoor een concurrentieanalyse uitvoeren om er precies achter te komen wat zij anders doen dan jij. Kijk bijvoorbeeld naar de metastructuur van jouw zoektermen. Staat het belangrijkste in de tekst vermeld? Is de tekst aantrekkelijk? Is je bericht niet te lang? Het belangrijkste is dat je uniek blijft en je klanten een goede reden moeten hebben om op jouw link te klikken want meer kliks = een betere positie. Ook zou je kunnen kijken naar meer long tail zoekwoorden waar jouw concurrentie niet op zit, denk hierbij aan vragen die te maken hebben met jouw bedrijf.

Wat kan ik nog meer doen?

Als je alles hebt geïmplementeerd, je weet precies wat je concurrenten doen en hoe jij ze een stapje voor kunt blijven, is het verder een kwestie van wachten en onderhouden. Hoe snel je nou echt SEO resultaat ziet verschilt per bedrijf. Onze ervaring is dat soms de positie al binnen een week verbeterd is, soms duurt het ook drie maanden voordat er echt effect te zien is. Ook verschilt het natuurlijk per zoekterm hoe snel de positie stijgt, de ene kan heel snel heel hoog komen terwijl de andere achter blijft. Goed bijhouden van je zoekwoorden is hierbij key. SEO vereist geduld en het is belangrijk om continu te blijven optimaliseren.

Wil je weten hoe Onder je hierbij kan helpen? Neem dan een kijkje bij onze diensten!

Scroll to Top

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden.