SEO training

Trainingen op SEO gebied, van beginner tot online marketing 3.0

Een SEO training is onmisbaar als je zelf aan de slag gaat met zoekmachine optimalisatie. Wij bieden SEO trainingen op maat, afgestemd op de wensen en eigenschappen van jouw bedrijf en team. Van basis SEO tot advanced SEO en van een introductie over online marketing tot online marketing 3.0. Als SEO-specialisten zijn wij dagelijks met het vak bezig en op de hoogte van de laatste trends. In onze SEO cursus delen wij graag die kennis en ervaring.

Onderdelen van de SEO training

Afhankelijk van de kennis en ervaring van de cursisten, bestaat een SEO training uit de volgende onderdelen:

Basis SEO cursus

We starten met een duidelijke SEO basis: hoe werkt een zoekmachine? Wat zijn zoektermen, zoekresultaten en rankings?

 • Techniek: hoe maak je het de GoogleBot zo eenvoudig mogelijk om jouw website te indexeren? 
 • Content: hoe kun je zoektermen bepalen en analyseren? Welke tools gebruik je daarbij? En wat is het belang van de meta title en meta description?
 • Links: wat is de waarde van een link voor SEO? Wat is linkbuilding en waar moet je daarbij op letten?

Je gaat tijdens de seo training zelf aan de slag met je eigen praktijkvoorbeelden en met een sterke focus op het schrijven van de juiste SEO content. 

Advanced SEO cursus

Voor de meer gevorderde online marketeer gaan we dieper in op SEO: wat betekenen de laatste trends en ontwikkelingen voor jouw website? Welke technische verbeteringen leg je neer bij de developer?

 • Techniek: je leert te de vele technische aspecten te herkennen, interpreteren en verbeteren. Je kunt deze vertalen naar een briefing voor de ontwikkelaar van je website. 
 • Content: je leert de Google E-A-T principes toe te passen (Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness). We gaan in op het automatiseren van content bij grote sites, seo en contentmarketing en het gebruik van Structured Data middels Schema.org.
 • Links: je leert een linkprofiel te analyseren. Je kunt je eigen linkbuilding plan opzetten.

Je gaat tijdens de advanced seo training zelf aan de slag met je eigen praktijkvoorbeelden en met een sterke focus op techniek en strategie. 

SEO opleiding en coaching on the job

Ben je zelf verantwoordelijk voor de SEO resultaten van je website? En is zoekmachine optimalisatie onderdeel van jouw takenpakket? Dan is een uitgebreide SEO opleiding met coaching on the job iets voor jou. Want je krijgt SEO pas echt goed onder de knie door het (veel) te doen. We geven je 1 op 1 begeleiding en gaan aan de slag met uitdagingen waar jij in de dagelijkse praktijk tegenaan loopt.

Voor wie is de SEO training geschikt?

Wij zijn zo enthousiast over SEO dat wij het liefste iedereen er alles over willen leren. Want wie heeft er nog nooit een zoekopdracht in een zoekmachine ingetikt? Het is super interessant om te weten hoe dat werkt! In de praktijk trainen wij vooral:

 • Online marketeers
 • Marketingteams
 • Communicatiemedewerkers
 • Eigenaren van mkb-bedrijven
 • Iedereen die zelf aan de slag wil met SEO

Vraag naar de mogelijkheden van een SEO-training

Zoekmachine optimalisatie is steeds vaker onderdeel van het takenpakket van teams. Wil je zelf aan de slag met SEO, maar mis je de kennis? Wil je de beter begrijpen waar je marketingteam mee bezig is? Of wil je jouw SEO vaardigheden naar een hoger niveau brengen? Wij delen graag onze kennis met je!

Testimonials

Ik werk al enkele jaren op verschillende manieren samen met Martijn Hoving (Onder). In een 5 weekse training heeft Martijn ons team een opfris cursus SEO gegeven. De SEO training bestond uit vijf deelsessies, waarin de verschillende componenten van SEO aan bod kwamen. De training werd door ons team als zeer inspirerend ervaren. Martijn heeft ons team duidelijk gemaakt dat SEO altijd in beweging is en en een website nooit af is. De kennis van Martijn op SEO gebied is actueel en vooruitstrevend. De cursus was zowel voor beginners als gevorderden goed te volgen en interessant.
Dennis Akkerman
Seeders
Martijn heeft het hele team van Marketing Crew meegenomen in de wereld van SEO. Werkelijk alle onderwerpen zijn tijdens de SEO training aan bod gekomen en we zijn flink de diepte in gegaan. Daardoor werd ons direct duidelijk dat Martijn enorm kennis van zaken heeft. We hebben onze eigen cases behandeld, zodat we de opgedane kennis direct op onze eigen projecten konden toepassen. Het was echt een enorm waardevolle training.
Larissa Braam
Marketing Crew
De SEO-training die Martijn verzorgde voor het team van dTLS. was erg informatief. Martijn weet goed te schetsen welke zaken allemaal van belang zijn als het gaat om het behalen van een goede SEO-positie. Martijn gaat niet alleen in op de contentaspecten van SEO, maar geeft vooral ook uitgebreid aandacht aan technische SEO. Hij brengt dit op een rustige en plezierige manier over. Wil je ook serieus aan de slag met SEO, dan raad ik je zeker een training bij Martijn aan!
Knipsel
Rianne Jacobs-Schouten
dTLS. Online Marketing

Trots!

We werken onder andere voor:

OnderBouwing

We delen graag onze kennis en ervaringen met je. Je ontvangt:

 • Onze inzichten en tips op het gebied van SEO:
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden.