SEO migratie

Voorkom verlies van verkeer bij de verhuizing van je website

Veel bedrijven verliezen veel van het verkeer op hun website bij de overgang naar een nieuwe website of de herstructurering van hun huidige website. Dat is funest voor je vindbaarheid, terwijl je daar waarschijnlijk al veel tijd en energie in hebt gestoken. Daarnaast is het ook onnodig, want met een gedegen SEO-migratie verlies je geen verkeer.

SEO voor een nieuwe website: verlies geen verkeer

Het is een onderwerp waar bij veel bedrijven pas aandacht voor is als het te laat is: SEO-migratie. Ze beseffen zich niet dat hun vindbaarheid wordt aangetast als een nieuwe website ineens een andere structuur, andere URL’s en andere inhoud op de pagina’s heeft.

Bij een SEO-migratie adviseren we je hoe de nieuwe website of nieuwe sitestructuur zo ingericht kan worden dat je geen organisch verkeer verliest en je positie in de zoekresultaten intact blijft.

Verschillende soorten SEO migraties

Er zijn verschillende soorten SEO-migraties. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het redesign van een website
  • Een nieuwe structuur voor een website
  • Een naamsverandering (verhuizen van een domein naar een domein)

We ondersteunen in principe bij elk soort redesign, want met een nauwkeurig stappenplan verloopt elke verhuizing vlekkeloos.

Werkwijze SEO migratie

Ons advies heeft het meeste zin als we in een vroeg stadium aanhaken. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden die je nieuwe website biedt en bespreken we je wensen. Verder richt mijn advies zich op de volgende punten:

  • Opnieuw ontdekken: zoekmachines moeten nieuwe URL’s goed kunnen vinden en snappen dat bepaalde URL’s verhuisd zijn.
  • Nieuwe content: een nieuwe website is een uitgelezen kans om je content op te frissen. We implementeren wijzigingen die zoekmachines helpen die content te interpreteren.
  • Monitoring: voor, tijdens en na de livegang houden we nauwkeurig in de gaten hoe het gaat met de zichtbaarheid van de website en zoektermen.
  • Bijsturen: ook als de migratie al in gang is gezet, doen we dingen om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

We hebben veel contact rond de livegang, want dat is het spannendste moment. We houden je op de hoogte van de veranderingen en zaken die er spelen. Dat zorgt ervoor dat jij straks een nieuwe of opnieuw gestructureerde website hebt, die nog even populair is bij zoekmachines als daarvoor.

Hulp nodig bij een SEO migratie?

We laten je graag ons stappenplan zien!

Testimonials

Wat onze klanten vertellen

Trots!

We werken onder andere voor:

OnderBouwing: schrijf je in!

Regelmatig SEO kennis en nieuwtjes in je mailbox ontvangen? Abonneer je op onze SEO onderbouwing!