SEO migratie

Voorkom verlies van verkeer bij de verhuizing van je website

Veel bedrijven verliezen veel van het verkeer op hun website bij de overgang naar een nieuwe website of de herstructurering van hun huidige website. Dat is funest voor je vindbaarheid, terwijl je daar waarschijnlijk al veel tijd en energie in hebt gestoken. Daarnaast is het ook onnodig, want met een gedegen SEO-migratie verlies je geen verkeer.

SEO voor een nieuwe website: verlies geen verkeer

Het is een onderwerp waar bij veel bedrijven pas aandacht voor is als het te laat is: SEO-migratie. Ze beseffen zich niet dat hun vindbaarheid wordt aangetast als een nieuwe website ineens een andere structuur, andere URL’s en andere inhoud op de pagina’s heeft.

Bij een SEO-migratie adviseren we je hoe de nieuwe website of nieuwe sitestructuur zo ingericht kan worden dat je geen organisch verkeer verliest en je positie in de zoekresultaten intact blijft.

Verschillende soorten SEO migraties

Er zijn verschillende soorten SEO-migraties. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het redesign van een website
 • Een nieuwe structuur voor een website
 • Een naamsverandering (verhuizen van een domein naar een domein)

We ondersteunen in principe bij elk soort redesign, want met een nauwkeurig stappenplan verloopt elke verhuizing vlekkeloos.

Werkwijze SEO migratie

Ons advies heeft het meeste zin als we in een vroeg stadium aanhaken. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden die je nieuwe website biedt en bespreken we je wensen. Verder richt mijn advies zich op de volgende punten:

 • Opnieuw ontdekken: zoekmachines moeten nieuwe URL’s goed kunnen vinden en snappen dat bepaalde URL’s verhuisd zijn.
 • Nieuwe content: een nieuwe website is een uitgelezen kans om je content op te frissen. We implementeren wijzigingen die zoekmachines helpen die content te interpreteren.
 • Monitoring: voor, tijdens en na de livegang houden we nauwkeurig in de gaten hoe het gaat met de zichtbaarheid van de website en zoektermen.
 • Bijsturen: ook als de migratie al in gang is gezet, doen we dingen om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

We hebben veel contact rond de livegang, want dat is het spannendste moment. We houden je op de hoogte van de veranderingen en zaken die er spelen. Dat zorgt ervoor dat jij straks een nieuwe of opnieuw gestructureerde website hebt, die nog even populair is bij zoekmachines als daarvoor.

Hulp nodig bij een SEO migratie?

We laten je graag ons stappenplan zien!

Testimonials

Op SEO gebied heeft Finner behoorlijk wat kennis opgebouwd door de jaren heen. Het was daarom niet makkelijk om een goede sparringpartner te vinden. In Martijn hebben wij die zeker gevonden. Bij de migratie naar een nieuw domein en website heeft hij ons uitstekend geholpen. Hij is inhoudelijk sterk, eerlijk en een fijn persoon.
Bart Spronk
Co-Founder Finner
In 2014 stonden we voor een pittige uitdaging: een nieuwe website voor Ziengs, een overgang van een Magento platform naar een compleet nieuw systeem met veel meer vrijheid; een gedegen SEO advies was dus noodzakelijk. Martijn heeft ons hierin enorm geholpen met een buitengewoon praktisch en helder advies over techniek en content. Dit heeft erin geresulteerd dat de migratie zeer soepel is verlopen en de organische vindbaarheid vanaf livegang direct enorm is verbeterd. Martijn zijn kennis en ervaring in combinatie met zijn no-nonsense instelling zijn zo goed bevallen dat we voor Scapino.nl inmiddels een soortgelijke samenwerking hebben opgestart.
Saskia ter Veld
Online Marketeer, Ziengs
Altijd een meedenkende en professionele blik op onze SEO vraagstukken. Hiermee bereiken we een mooie en stabiele groei op ons SEO bereik, met als kers op de taart een nummer 1 positie voor een van onze belangrijkste zoekwoorden binnen 1 jaar na livegang van onze site!
Logo KliMate
Edward Bartels
Eigenaar Klimate en Lampgoedkoop

Trots!

We werken onder andere voor:

OnderBouwing

We delen graag onze kennis en ervaringen met je. Je ontvangt:

 • Onze inzichten en tips op het gebied van SEO:
  • Voor beginners en gevorderden
  • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van best practices tot eigen cases
 • Een kijkje achter de schermen bij Onder

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden.