Technische SEO

De belangrijke SEO aspecten van de website op technisch gebied

Je website is de fundering van je vindbaarheid. Google en andere zoekmachines gebruiken crawlers om je website op waarde te schatten. Hoewel ze gevoed worden door hele slimme algoritmes, zijn het in de basis vrij simpele dingen. Dus moet je ze goed de weg wijzen op je website, anders gaat het ten koste van de vindbaarheid van je website. Na onze technische SEO-check weet je precies wat je kunt verbeteren aan de fundering van je website.

Technische SEO: wat doen we?

We doen wat je webbouwer mogelijk vergeten is. Webbouwers hebben namelijk lang niet altijd oog voor zoekmachineoptimalisatie. Terwijl de basis voor een goed scorende website al bij het bouwen gelegd wordt. We kijken naar de technische aspecten van je website en controleren of ze voldoen op het gebied van SEO.

Een groot probleem dat we op technisch gebied tegenkomen, is de snelheid van een website. Daarom is dat een belangrijk aandachtspunt in de technische SEO-analyse. Ook is het tegenwoordig erg belangrijk dat een website goed te bekijken is op allerlei mobiele apparaten, dus ook dat nemen we mee.

Om een lang verhaal kort te maken: we kijken naar zo’n 50 technische punten waarop we je website kunnen verbeteren. Na afloop krijg je een duidelijk rapport, zodat je weet wat je kunt, of misschien wel moet, verbeteren.

Werkwijze

Er zijn een aantal punten die we sowieso in de technische SEO-check meenemen:

  • Crawlbaarheid van de pagina’s: zijn alle relevante pagina’s te vinden door de crawlers? Je hebt hiervoor onder andere een goede sitemap nodig en het robots.txt-bestand moet in orde zijn. Ook kijken we naar redirects en eventuele 404’s.
  • Indexeerbaarheid van de content: je kunt de content op je website op allerlei manieren lekker ‘leesbaar’ maken voor de crawlbots. Ik check of dat het geval is.
  • Het gebruik van structured data: dat is een manier om bepaalde content te typeren voor de bots. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonnummer. Een verzameling cijfers is voor een crawlbot niet automatisch een telefoonnummer. Met structured data wel.

Nadat we deze en meer punten hebben bekeken, krijg jij een SEO-checklist. Ik vertel je ook welke punten potentieel het meest opleveren, zodat je weet waar je moet beginnen.

Ontdek meer over technische SEO

Ontdekken hoe het met de technische SEO-kenmerken van jouw website staat? Neem dan contact met ons op! Ook als je er eerst iets meer over wilt weten, want ik vertel er heel graag over. Je vindt trouwens ook veel over dit onderwerp op ons blog.

Testimonials

Of het nu over content of technische aanpassingen gaat, dat maakt niet uit. Martijn brieft dit op een hele heldere manier zodat dit lokaal of door ons hoofdkantoor in Frankrijk doorgevoerd kan worden. [...] Sinds de start van onze samenwerking hebben we mooie resultaten behaald. Keep it up!
Logo Peugeot
Renzo van Dongen
Digital content manager Peugeot
Wij hebben met meerdere SEO specialisten gewerkt maar Martijn is zonder enige twijfel de beste. Martijn weet zowel technisch- als contentmatig goede adviezen te geven en is ook niet bang om zijn handen vuil te maken. Hij denkt pro-actief mee, stapt buiten de kaders en deelt zijn kennis zonder enige terughoudendheid. En last but not least, Martijn houdt zich aan afspraken! Wij bevelen Martijn dan ook van harte aan.
Logo Go-Kids
Riëtte Mulder
Mede-eigenaar, Go-Kids
Martijn is een goede SEO specialist en wij werken bij SnappCar fijn met hem samen. Op diverse vlakken (technisch, content, linkbuilding) helpt Martijn ons. Van het uitwerken van een compleet technisch plan tot het schrijven van een meta-description. Martijn staat altijd met de voeten in de klei en gaat pro-actief voor je aan de slag. Mocht je een SEO specialist zoeken, dan kan ik Martijn van harte aanraden.
snappcar
Tom Giethoorn
Online Marketeer, SnappCar

Trots!

We werken onder andere voor:

OnderBouwing

We delen graag onze kennis en ervaringen met je. Je ontvangt:

  • Onze inzichten en tips op het gebied van SEO:
    • Voor beginners en gevorderden
    • Van experimenten tot ontwikkelingen bij Google en van best practices tot eigen cases
  • Een kijkje achter de schermen bij Onder

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden.